Avelshundar

Hööks Labradoodles Glitter ”Leia”

Far: Fernridge Tommy Tu Tone ”Primus”
Mor: Superior Labradoodles Törnrosa ”Millan”

Familjens älskade nallebjörn som delar vardagen med oss här på Pomonadalen. Leia är en brun tik född våren 2014 som hittills gett oss flera helt underbara valpar och nu är hon pensionerad men hennes gener förs vidare via hennes avkommor. En tjej med ett fantastiskt temperament och ett otroligt tålamod med barn.

Hennes päls är mjuk, storlockig och släpper inget hår. Leia är orädd och trygg och hänger gärna med på allt vi i familjen hittar på från soffmys till ridtur till havet.

Läs mer och se fler bilder HÄR


Pomonadalens Queen Amidala ”Flingan”

Far: Hööks Labradoodles Spirit
Mor: Hööks Labradoodles Glitter ”Leia”

En tik med alla de egenskaper vi söker i en avelshund. Social, smart och trygg med en underbart len päls. När Flingan föddes rådde det ingen tvekan om att det här skulle bli familjens nya hund och hon har vuxit upp till att bli precis så fantastisk som vi hoppades på.

Här på Pomonadalen bor hon tillsammans med oss och barnen och vår andra hund Leia. Flingan har redan blivit mamma till ljuvliga valpar och vi hoppas på fler kullar i framtiden.

Läs mer och se fler bilder HÄR


 
Pomonadalens Juno

Far: Hööks Labradoodles Cesar
Mor: Pomonadalens Thea

Juno är en miniatyrtik som väger ca 10 kg och det är exakt 10 kg charmtroll. Hon är tryggheten själv som aldrig har problem att koppla av oavsett miljö. Inomhus slappar hon gärna och samtidigt är hon gärna med på lek och bus när det erbjuds och älskar promenader vid havet. Hon är brun med vitt bröst och vita tassar och har en len fleecepäls med fina lockar.

Juno har redan blivit mamma vid två tillfällen och är nu pensionerad från aveln. Vi är så glada för de fina valpar hon gett oss och hennes geners kommer i framtiden föras vidare genom hennes döttrar.

Läs mer och se fler bilder HÄR


Pomonadalens Salsa

Far: Apollo
Mor: Pomonadalens Valsa

Salsa är en härlig tjej av mindre mediumstorlek som gärna myser i soffan och blir som gladast när hon har familjen runt sig. Hon är klok och otroligt läraktig så att öva in nya tricks går lätt som en plätt. En riktig drömdoodle. Salsa har storlockig och len fleecepäls som hon nedärvt till sina valpar ihop med hennes fina lynne.

Vi ser fram emot att få valpar efter henne igen.

Läs mer och se fler bilder HÄR


Pomonadalens Juvel ”Alma”

Far: Nalle
Mor: Pomonadalens Galax

Alma är en riktigt liten labradoodle som med sina 7 kg är vår minsta avelstik. Inne är hon en cool tjej som vet hur man slappar och när man går ut är hon full i energi och älskar både att leka och vara på utflykt. Eftersom hon är så liten har hon varit lätt att ta upp i famnen och det märks att hon trivs med att vara nära.

Alma har fått två valpkullar med otroligt fina valpar och är nu pensionerad från aveln.

Läs mer och se fler bilder HÄR


Pomonadalens Samba ”Tsukino”

Far: Apollo
Mor: Pomonadalens Valsa

Tsukino är en aprikos tik med vitt bröst som bor med sin foderfamilj på Österlen. Hon är en riktigt kelig tjej som gärna följer med på allt familjen gör. Om hon får välja sover hon gärna i sängen och mysa är hon riktigt bra på. Hennes lynne är otroligt stabilt och hon tar livet med ro och finner sig i alla miljöer utan problem. Hon är en miniatyr med mankhöjd om ca 40 cm och har en silkeslen fleecepäls.

Läs mer och se fler bilder HÄR


 
 

Nedan ser ni några av de avelshanar vi använt och kommer använda i vår avel.