Avelshundar

doodlesapril089.jpg

Hööks Labradoodle Glitter ”Leia”

Far: Fernridge Tommy Tu Tone ”Primus”
Mor: Superior Labradoodles Törnrosa ”Millan”

Familjens älskade nallebjörn som delar vardagen med oss här på Pomonadalen. Leia är en brun tik född våren 2014 som hittills gett oss flera helt underbara valpar och fler lär det bli. En tjej med ett fantastiskt temperament och ett otroligt tålamod med barn.

Hennes päls är mjuk, storlockig och släpper inget hår. Leia är orädd och trygg och hänger gärna med på allt vi i familjen hittar på från soffmys till ridtur till havet.

Läs mer och se fler bilder HÄR


Pomonadalens Astana ”Asti”

Far: Spring Creeks Atlas
Mor: Pomonadalens Aspa

En klok och trygg miniatyrtik med storlockig, vacker päls och underbart lynne. Självklar och cool inför allt hon möter och finner sig snabbt i alla nya situationer, samtidigt pigg och glad och hänger med på allt med glädje.

Asti har fått två gyllene kullar ihop med hanen Apollo och vi hoppas kunna föra hennes fantastiska gener vidare genom hennes valpar.

Asti bor med sin familj i Ystad.

Läs mer och se fler bilder HÄR


Pomonadalens Gnistra ”Emmy”

Far: Oceanstates Archie
Mor:
Pomonadalens Prima

En oemotståndlig röd tjej med silkeslena lockar och fantastiskt lynne. Hon är en av våra minsta tikar med sina drygt 40 cm i mankhöjd. Hon har tydlig av/på knapp och är bra på att vila när tillfälle ges men säger aldrig nej till långpromenad eller bus med kompisen Athena.

Emmy har parats vid två tillfällen och första kullen va med hanen Cesar och den andra med miniatyrhanen Apollo och båda kullarna gav valpar i olika färger med fantastiskt lynne.

Läs mer och se fler bilder HÄR


Pomonadalens Kastanj ”Tussan”

Far: Pomonadalens Zazu ”Zeb”
Mor: Hööks Labradoodles Glitter ”Leia”

Tussan är en älskvärd och underbar mediumtik som är som en mindre kopia av vår familjehund Leia. Hon hänger glatt med på all form av aktivitet som erbjuds men har inga problem att koppla av däremellan. Hon är otroligt barnkär och 100% trygg med även de minsta barnen. Bäst trivs hon när hon får hänga med husse på långpromenad vid havet. Tussan fick sin första kull valpar 2018 och kommer få valpar igen under 2019.

Läs mer och se fler bilder HÄR


Pomonadalens Queen Amidala ”Flingan”

Far: Hööks Labradoodles Spirit
Mor: Hööks Labradoodles Glitter ”Leia”

En tik med alla de egenskaper vi söker i en avelshund. Social, smart och trygg med en underbart len päls. När Flingan föddes rådde det ingen tvekan om att det här skulle bli familjens nya hund och hon har vuxit upp till att bli precis så fantastisk som vi hoppades på. Här på Pomonadalen bor hon tillsammans med mig och barnen och vår andra hund Leia. Troligtvis kommer Flingan få sin första kull valpar under andra halvan av 2019.

Läs mer och se fler bilder HÄR


Hööks Labradoodles Bella

Far: Fernridges Opus
Mor: Hööks Labradoodles Kiwi

Bella är en glad, familjekär och härlig hund med len och lockig päls som inte släpper något hår. Hon bor hos fodervärd utanför Malmö och familjen är äntligen komplett sedan dagen hon flyttade in. Bella har ärvt sin kolsvarta färg av sin mamma och vi hoppas få valpar efter henne under 2019.

Läs mer och se fler bilder HÄR


Pomonadalens Drömma ”Sally”

Far: Spring Creeks Atlas
Mor: Pomonadalens Mumla

Drömma är en sån där hund som jag visste från start att hon skulle bli alldeles, alldeles underbar och det har visat sig stämma. Hon är en perfekt blandning av sina härliga föräldrar och har lika härligt lynne som hennes päls är len.

Hon är lite större medium och är vackert aprikos med vitt bröst. Hon bor hos sin fodervärd utanför Varberg och vi hoppas att hon kommer få sin första kull valpar under 2019.

Läs mer och se fler bilder HÄR


Pomonadalens Galax ”Timja”

Far: Spring Creeks Atlas
Mor: Pomonadalens Prima

Timja är en nätt och liten minatyrtik med sina ca 40 cm och hon har utvecklats till en fantastiskt fin hund med underbar fleecepäls. Hon har ett toppenlynne och är både social, gosig och lättlärd samt oerhört stabil i alla miljöer.

Vi hoppas få vår första kull efter Timja någon gång under 2019.

Läs mer och se fler bilder HÄR

 


 

Nedan kan ni se några av de hanar vi använder i vår avel.