Pensionerade avelshundar

Hööks Glitter ”Leia”

Far: Fernridge Tommy Tu Tone ”Primus”
Mor: Superior Labradoodles Törnrosa ”Millan”

Familjens älskade nallebjörn som delar vardagen med oss här på Pomonadalen. Leia är en brun tik född våren 2014 som gett oss flera helt underbara valpar och som nu är pensionerad. Som tur är förs hennes gener vidare via hennes avkommor. En tjej med ett fantastiskt temperament och ett otroligt tålamod med barn. Hennes päls är mjuk, storlockig och släpper inget hår. Leia är orädd och trygg och hänger gärna med på allt vi i familjen hittar på från soffmys till ridtur till havet.

Läs mer och se fler bilder HÄR


Pomonadalens galax ”Timja”

Far: Spring Creeks Atlas
Mor: Pomonadalens Prima

Timja är en av våra minaityrtikar som med sina 40 cm är perfekt för att ha i famnen. Hon är mörkt aprikos med vitt bröst precis som sin mamma Prima och har en ljuvligt len fleecepäls som inte släpper något hår. Timja är en social och glad hund med härligt temperament som inte kan få nog av kel och gos. Hon går fint ihop med både barn och andra hundar.

Hon har en tydlig av och på knapp och har inga problem att koppla av även i stimmiga miljöer. Sätter sig matte/husse på en stol lägger hon sig helt enkelt ner och vilar tills det är dags för något kul.

Timja har fått två ljuvliga kullar och är nu pensionerad från aveln och njuter av livet hos sin familj men genom hennes dotter Juvel ”Alma” har även hennes gener kunnat föras vidare i vår avel.


 
Pomonadalens Juno

Far: Hööks Labradoodles Cesar
Mor: Pomonadalens Thea

Juno är en miniatyrtik som väger ca 10 kg och det är exakt 10 kg charmtroll. Hon är tryggheten själv som aldrig har problem att koppla av oavsett miljö. Inomhus slappar hon gärna och samtidigt är hon gärna med på lek och bus när det erbjuds och älskar promenader vid havet. Hon är brun med vitt bröst och vita tassar och har en len fleecepäls med fina lockar. Juno har redan blivit mamma vid två tillfällen och är nu pensionerad från aveln. Vi är så glada för de fina valpar hon gett oss och hennes geners kommer i framtiden föras vidare genom hennes döttrar.

Läs mer och se fler bilder HÄR


Pomonadalens Juvel ”Alma”

Far: Nalle
Mor: Pomonadalens Galax

Alma är en riktigt liten labradoodle som med sina 7 kg är vår minsta avelstik. Inne är hon en cool tjej som vet hur man slappar och när man går ut är hon full i energi och älskar både att leka och vara på utflykt. Eftersom hon är så liten har hon varit lätt att ta upp i famnen och det märks att hon trivs med att vara nära. Alma har fått två valpkullar med otroligt fina valpar och är nu pensionerad från aveln.


Pomonadalens Samba ”Tsukino”

Far: Apollo
Mor: Pomonadalens Valsa

Tsukino är en aprikos tik med vitt bröst som bor med sin foderfamilj på Österlen. Hon är en riktigt kelig tjej som gärna följer med på allt familjen gör. Om hon får välja sover hon gärna i sängen och mysa är hon riktigt bra på. Hennes lynne är otroligt stabilt och hon tar livet med ro och finner sig i alla miljöer utan problem. Hon är en miniatyr med mankhöjd om ca 40 cm och har en silkeslen fleecepäls. Tsukino har blivit mamma till två valpkullar men är nu pensionerad från aveln och njuter av livet hos sin familj i Mellby på Österlen.


Far: Fernridges Opus
Mor: Hööks Labradoodles Kiwi

Bella är en charmig hund, barnkär och älskvärd. Hennes kolsvarta päls har hon ärvt av sin mamma och den är vackert lockig och väldigt len.

Bella bor hos fodervärd i Malmö som beskriver henne så här:
”Bella är en ljuvlig hund som blivit en självklar familjemedlem. Hon älskar bus och lek och är full av energi, samtidigt som hon gärna tar sovmorgon med resten av familjen när det finns möjlighet till det. Hon kommer väl överens med både barn, vuxna och andra hundar. Utan Bella hade vi varit som Helan utan Halvan, som Knoll utan Tott och som Batman utan Robin.”

Bella är född 2017 och är nu pensionerad från aveln och njuter av livet hos sin familj som bor utanför Malmö.


Pomonadalens Sigrid ”Chelsea”

Mor: Pomonadalens Kastanj ”Tussan”
Far: Hööks Cesar

Chelsea är en trygg, gosig och påhittig hund som är som nöjdast när hon får vara med sin familj (helst samtidigt som hon får ligga på rygg och bli kliad på magen). Flera av hennes helsyskon arbetar som vårdhundar och deras fantastiskt fina lynne är verkligen  något som utmärker Tussan och Cesars valpar. Till vår stora glädje verkar även detta gå i arv och förutom det fina lynnet har även de roliga fläckiga färgerna nedärvts till flertalet valpar. Vi är tacksamma att vi fått en fantastiskt fin kull efter Chelsea och hon är nu pensionerad från aveln